Leidschendam-Voorburg

Direct contact?
Bel 070 - 205 70 00

Cliënt­ondersteuning

Onafhankelijke Cliëntondersteuning
Het kan voorkomen dat u problemen ervaart met uw gemeente, hulpverlener of zorginstelling. Komt u daar samen niet uit? Wilt u advies over hoe u het beste iets kunt aanpakken? Of hoe u zich moet voorbereiden op gesprekken met gemeente of instantie?  Neem dan contact op met een cliëntondersteuner van het  Sociaal Servicepunt. De cliëntondersteuners luisteren, denken met u mee en bieden advies.

Wat kan cliëntondersteuning voor u doen?

  • Advies over het oplossen van kwesties met uw gemeente, hulpverlener of instelling over zorg, welzijn, jeugdhulp, arbeidsparticipatie of passend onderwijs.
  • Hulp bij het helder formuleren van vragen: ‘Waar loop ik precies tegenaan? En ‘hoe wil ik dat oplossen?’
  • Informatie over uw rechten en klachtmogelijkheden.
  • Hulp bij het maken van een (klacht)brief.
  • Ondersteuning tijdens een (klacht)gesprek.
  • Hulp en ondersteuning tijdens een officiële klachtenprocedure.

Een cliëntondersteuner van het Sociaal Servicepunt kijkt ook samen met u naar andere mensen die u kunnen helpen, zoals professionals, vrijwilligers en mensen die dicht bij u staan. Een cliëntondersteuner is uw persoonlijke adviseur. Hij of zij staat naast u en heeft oog voor uw belang.

Hoe regel ik een cliëntondersteuner?
U kunt een familielid of vriend die u vertrouwt vragen om als uw cliëntondersteuner op te treden, maar u kunt ook een beroep doen op een onafhankelijke professionele cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner staat u bij tijdens de gesprekken en behartigt uw belangen. Professionele cliëntondersteuning kunt u aanvragen bij het Sociaal Servicepunt.

Onafhankelijke ondersteuning voor iedereen
Iedereen die hulp nodig heeft, kan bij het Sociaal Servicepunt terecht. De cliëntondersteuners zijn opgeleid in het ondersteunen van iedereen die hulp nodig heeft, van jong tot oud, en met of zonder beperking. De cliëntondersteuners zijn werkzaam bij het Sociaal Servicepunt en daarom onafhankelijk van uw gemeente of zorgverlener. Ze hebben geheimhoudingsplicht.

Cliëntondersteuning is gratis voor inwoners van Leidschendam & Voorburg.

Wilt u meer weten, neem dan op werkdagen contact op met het Sociaal Servicepunt.

Contact

Maandag t/m vrijdag
van 9.00 uur tot 12.30 uur
070 - 205 70 00

Spreekuren

Dinsdag van 13.00 uur tot 15.30 uur
De Waterlelie
Prinsenhof 4
2263 EV Leidschendam

Donderdag van 13.00 uur tot 15.30 uur
Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper
Van Royenstraat 2
2273 VD Voorburg

Sociaal servicepunt

Het Sociaal Servicepunt is een samenwerkings­verband van organisaties die actief zijn in de gemeente Leidschendam- Voorburg, bestaande uit MEE Zuid-Holland Noord, Kwadraad en Woej.

Ben je een professional?
Lees hier meer over onze werkwijze.